Κατά πόσο το βάρος σου καθορίζει την αξία σου;

Το σώμα σου είναι α-τέλειο!

   Πολύ συχνά παρατηρείς γύρω σου όμορφες και αδύνατες γυναίκες να χαμογελούν στα περιοδικά, να ποστάρουν εντυπωσιακές αλλά κατά τα άλλα καθημερινές στιγμές τους στα social media και να αναβλύζουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Τα κοινωνικά πρότυπα φαντάζουν πιεστικά, παρουσιάζοντας την εικόνα ότι οι όμορφες και αδύνατες γυναίκες έχουν περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή γιατί… το αξίζουν.

   Πόσες φορές έχεις κάνει αυτή τη σκέψη; Πόσο συχνά έχεις πιστέψει ότι η αξία σου σαν άνθρωπος εξαρτάται από τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά σου;

   Πολλές φορές αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις αναδύονται και επηρεάζουν την ζωή μας όπως ότι «μόνο οι αδύνατοι άνθρωποι μπορούν να φορούν ωραία ρούχα», «αν δεν είμαι αδύνατος, δεν είμαι υγιής», «αν έχω λίγα περισσότερα κιλά, δεν θα με αγαπήσει/ερωτευτεί κανείς», «αν δεν είμαι αδύνατη, δεν αξίζω» κ.ά.

   Στάσεις και σκέψεις που συνδέουν τα κιλά με την προσωπική μας αξία μας οδηγούν σε συναισθήματα μειονεξίας και αναξιότητας.

   Τι μπορείς να κάνεις;  

Υιοθέτησε πιο λειτουργικές σκέψεις και στάσεις προς τον εαυτό.

️ Αυτό είναι το μόνο σώμα που έχεις, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ!

️ Αξίζεις! Και υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουν, το εκτιμούν και η γνώμη τους είναι σημαντική.

 ️ Είσαι όμορφη και μοναδική ανεξάρτητα από τα κιλά σου. Σταμάτα να επηρεάζεσαι από τον φαντασιακό κόσμο των περιοδικών, της μόδας και των social media.

  • Όμορφο σώμα δεν είναι το αδύνατο σώμα, ούτε το παχύ. Όμορφο είναι ένα υγιές σώμα μέσα στο οποίο αισθανόμαστε εμείς καλά!
  • Εστίασε στα θετικά σου χαρακτηριστικά και αποδέξου τον εαυτό σου!
  • Η αξία σου δεν εξαρτάται ούτε από τα κιλά σου, ούτε από τη γνώμη των άλλων!
  • Η αξία σου εξαρτάται από την αξία που εσύ δίνεις στον εαυτό σου!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *